Блог на Кей Би Си Банк

Новата учебна година започна, набавихте ли вече необходимите пособия за децата си или ще изчакате още малко за по-специални изисквания на учителите? Е, има поне един аксесоар, който може да осигурите веднага и без колебание. Ако детето ви вече е навършило 14 години, списъкът за новата учебна година спокойно може да започне с откриването на сметка с дебитна карта. Вижте защо.

 

По-сигурно и удобно е за всички

Ако превеждате джобните на вашето дете по сметка, то със сигурност ще разполага с тях. Няма риск да ги изгуби или да бъдат откраднати. Случвало ли ви се е да забравите да оставите в понеделник сутрин джобни на кухненската маса, преди да излезете за работа? Е, това вече няма да е проблем, защото по всяко време и от всяко място може да захраните сметката на детето си от мобилния си телефон.

 

Детето ви не изостава от връстниците

По данни на KBC Банк България броят на тийнейджърите между 14 и 18 г., които притежават сметка с карта, се е удвоил през последните две години. Освен в по-големите градове, с карта или телефон плащат и хиляди ученици от по-малки населени места като Разлог, Исперих, Карлово, Гоце Делчев, Карнобат, Раднево, Костинброд, Дулово и много други. Да имаш сметка и да плащаш безконтактно с картата си отдавна не е върхът на технологиите, но за тийнейджърите това ще е едно ново преживяване, което ще ги подготви още по-добре за света на възрастните.

 

Малко повече спокойствие за вас

Няма да го наричаме контрол, но все пак във всеки момент на съмнение можете да проверите колко, къде и за какво е похарчило парите си вашето дете. Да се превръщате в детективи не е здравословно, но защо да се лишавате от малко повече спокойствие при всички опасни изкушения, които днес привличат тийнейджърите?

 

Първи стъпки във финансовата грамотност

Проверката на движенията по сметката може дори да става заедно с детето ви и да е повод за обсъждане. Говорете с него за парите, защото те са важна част от живота, в който скоро ще навлезе. Нека се учи на финансова дисциплина още от сега. Насърчавайте го да спестява с определена седмична, месечна или по-дългосрочна цел.

 

Безплатно е

Предлаганата от KBC Банк България Сметка За ученици е без такси за откриване и обслужване. Учениците от 14 до 18 години могат да плащат с дебитната си карта безконтактно в магазини, да пазаруват онлайн и да теглят без такса от всички банкомати на банката в страната. А родителите могат лесно да задават лимити за теглене и харчене.

в За банката, Промоции
Етикети: